Pitbull Olabilecek Miyiz?

Pitbull Olabilecek Miyiz?

Sabah saatleriydi, cama doğru yönelip sokağa bakmak geldi içimden. Bakar bakmaz da büyük oğlum Said’in, mahallenin en haylaz çocuğu tarafından köşeye sıkıştırılmış olduğunu gördüm. Yolun tam karşısında ve bağırsam da sesimi duyuramayacağım kadar uzaktaydı. Çocuğum zor durumda kalmışken öylece bakıyordum. Said normalde çok uysal ve akıllı bir çocuk olduğu için, karşılaştığı şeyi tanımlayamıyordu ve donup kalmıştı. Gözlerini kocaman açmış, iki kolunu yana doğru tutup; onu hareketsiz bırakan çocuğa bakıyor ve ne yapacağını bilemiyordu. Neyse ki küçük oğlum Ali,  bir anda sahneye atladı. Ali, ağabeyine göre daha hareketli bir çocuktu. Ağabeyini öyle sıkışmış görünce hiç düşünmeden, kendinden büyük bir çocuğun üzerine, pitbull köpeğinin avına saldırması gibi atladı. Küçücük çocuk ağabeyini kurtarmak için hunharca saldırıyordu. Isırdı, tırmaladı, vurdu, tekmeledi.

Kazanan; birleşenler! 

On iki yaşındaki kocaman çocuk, beş yaşındaki küçücük çocuğun netliği karşısında savunmasız kalmıştı. O sırada Said de kendine gelmiş ve kendini korumaya başlamıştı. İki kardeş birbirlerine destek olarak tehlikeyi püskürtmeyi başarmışlardı. Olayın sonunda kazanan, cesaret gösterip birleşenler olmuştu. Şimdi ne zaman Said kardeşine karşı biraz sert davransa ona o günü hatırlatıyorum. “O zor zamanında senin yanında kim vardı? Hatırla!” diyorum.

Galiba biz çocukları hafife alıyoruz. Onlardan alabileceğimiz dersleri küçümsüyoruz. Koca yürekli küçük çocuklar farkında olmadan büyük dersler veriyor.

Bu olayın üzerine kendime çok soru sordum.

Biz Dünya’nın başına bela olan Siyonist Yahudilere karşı, Filistinli kardeşlerimizi bir pitbull gibi savunabildik mi? Müslüman’ın  birbirine merhametli, kuzu gibi yumuşak huylu oluşunun zıddında; zalime karşı aslan gibi cesaretle atılabildiğini biz çocuklardan mı öğrenmeliydik? Yusuf Peygamberin bir büyük kardeşi olan ve haseti ile öne çıkan Yahuda’nın torunları, şimdi yine sahnede masumlara zulmediyordu. Filistin’de bulunan tarihi bin yıllık zeytin ağaçlarını kazıyıp yok edecek kadar Allah’a ve yarattıklarına düşman olan bir kavmin karşısında biz ne yapıyoruz?  Bir  pitbull  gibi elimizden ne geliyorsa yapmanın zamanı gelmedi mi? 

Kuzu kuzu hayatına devam mı edeceksin? 

Bizim çocuklardan öğrenecek çok şeyimiz var. Çünkü dünya müslümanları sahneyi, savaşta kendilerini aslan gibi savunan, masum kadınların ve çocukların savunmasına terk etti. Kimse rahatını bozmak istemedi. Kimse masumların titreyişini görmek istemedi. Kimse çığlıkları duymaya tahammül edemedi. Sadece kardeşimin acısı acımdır diye pitbullaşan çocuklara kaldı ümmetin şerefi.

Şimdi sen, kuzu kuzu hayatına devam mı edeceksin? Yoksa sahip olduğun imkanı, masumu savunmak için mi kullanacaksın? Cesaret ve netlikte birleşip düşmana kimin karşısında olduğunu gösterecek misin? Kardeşin kardeşe vefası hiçbir zaman unutulmaz. Ne halkın yanında ne de Hakk’ın... 


&

Deneyimsel Tasarım Öğretisi tutarlı, uygulanabilir, anlaşılabilir, faydalı bilgilerle hayatımızı kolaylaştırmamızı sağlar. Bu bilgilerle insan ailesiyle, arkadaşlarıyla, müşterisiyle nasıl daha etkili bir iletişim kurabileceğini öğrenir.

Yorumlar

  1. Günümüzü özetleyen ne güzel bir yazı,hatırlatma.birleşebilenlerden olmak ümidi ile💐

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel örneklenmiş, bizde kardeşini koruyanlardan oluruz insALLAH

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel anlatmışsınız, elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Umarim hepimiz bu konuya doğru tepki veririz. 🇵🇸🇹🇷💕

    YanıtlaSil
  5. Amin inşAllah tez zamanda kardeşlerimizin yanında olmak için harekete geçebilen bir topluluk oluruz

    YanıtlaSil
  6. Güner Tozkoparan31 Aralık 2023 08:22

    Ne kadar güzel ifade edilmiş acı gerçekler.

    YanıtlaSil
  7. "Kardeşin kardeşe vefası hiçbir zaman unutulmaz. Ne halkın yanında ne de Hakk’ın... " Ne güzel söylemişsiniz. Böyle yazılar gördükçe ya da benzer olaylara şahit oldukça kendime ne kadar sahiplendim onların acısını diye soruyorum. Umarım bi silkelenip doğru tepkiler verebiliriz bireysel ve toplum olarak. Yazara teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. Birlesen zalimlere karşı birleşen olabilmek duasıyla.... Tebrikler... Çok net mesaj verilmiş...

    YanıtlaSil
  9. Kazananlar hayırda birleşenler, İnşaallah doğru tepki verebilenlerden oluruz
    güçlü ve merhametli
    Kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
  10. Hiç durmadan düşüncemiz, tavrımız ve duruşumuz ile Filistin in yanında olabilmek bize nasip olur inşAllah

    YanıtlaSil

Yorum Gönder